Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εγκύων με καρκίνο την τελευταία 20ετία - iefimerida.gr

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εγκύων με καρκίνο την τελευταία 20ετία

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εγκύων που με καρκίνο την τελε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μελέτη από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι ο αριθμός των εγκύων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο έχει αυξηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ως κύριες αιτίες του φαινομένου θεωρούν την μεγαλύτερη ηλικία των μητέρων καθώς και τις καλύτερες μεθόδους ανίχνευσης του καρκίνου.

Οι ερευνητές, αναφέρουν ότι το 2007, 192 στις 100.000 εγκύους και λεχώνες διαγνώστηκαν με καρκίνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 1994 ήταν 112 ανά 100.000 γυναίκες.

Η Κριστίν Ρόμπερτς, ερευνήτρια μαιευτικής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ υποστηρίζει ότι «Οι μορφές καρκίνου που συνδέονται με την εγκυμοσύνη έχουν αυξηθεί και αυτό εξηγείται μερικώς από την αύξηση της ηλικίας που γεννάει μια γυναίκα. Η εγκυμοσύνη αυξάνει την επαφή των γυναικών με τις υγειονομικές υπηρεσίες και την πιθανότητα διάγνωσης, αλλά μπορεί ακόμη να επηρέασει την ανάπτυξη (καρκινικών) όγκων».

Η επιστημονική της ομάδα συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με τις γεννήσεις, τις περιπτώσεις καρκινοπαθών και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Οι πληροφορίες αφορούσαν σχεδόν 780.000 γυναίκες που γέννησαν κατά το διάστημα 1994-2008.

Την ίδια περίοδο, διαγνώστηκαν με καρκίνο περίπου 1.800 μέλλουσες μητέρες και γυναίκες που είχαν γεννήσει τον τελευταίο ένα χρόνο.

Ο κίνδυνος να εμφανίσει μια γυναίκα καρκίνο αυξάνεται με την ηλικία, ωστόσο η ηλικία συνιστά μόνο έναν μικρό παράγοντα αυξημένου κινδύνου για καρκίνο.

Η πιο κοινή μορφή καρκίνου θεωρείται το μελάνωμα καθώς πλήττει 45 από τις 100.000 εγκύους ή λεχώνες και η Αυστραλία διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό διαγνώσεων μελανώματος στον κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης έχουν ενδεχομένως βελτιωθεί σημαντικά.

Οι ερευνητές τονίζουν ωστόσο, ότι παρά την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο, η νόσος εξακολουθεί να μην εμφανίζεται συχνά στις εγκύους και τις λεχώνες, αλλά όταν εμφανιστεί η θεραπεία είναι αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη:

«Όταν έχεις μια έγκυο με καρκίνο, το έμβρυο κινδυνεύει, η γυναίκα κινδυνεύει, η οικογένεια βιώνει υπερβολικό πόνο και αναζητεί την καλύτερη δυνατή συμβουλή, γεγονός που συχνά προκαλεί σύγχυση γιατί κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς τι να κάνει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ