Συνταγή για κρεατόσουπα γευστική, με τα πρωτοβρόχια - iefimerida.gr

Συνταγή για κρεατόσουπα γευστική, με τα πρωτοβρόχια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήρθε η ώρα να ανάψουμε το τζάκι αλλά μια ζεστή κρεατόσουπα είναι το ιδανικό πιάτο για τις δροσερές βραδιές του φθινοπώρου. Η συνταγή που σας προτείνω είναι μοναδικά γευστική γιατί περιέχει καλό κρέας και φρέσκα λαχανικά. Φροντίστε την ποιότητα του κρέατος, μην το αγοράσετε «μαραμένο» από το σούπερ μάρκετ.

Το μυστικό : Ψωνίστε ένα φρέσκο κομμάτι μοσχαρίσια «ουρά» που έχει όσο λίπος χρειάζεται για να νοστιμίσει το πιάτο. Ολοι περιφρονούν την ουρά, λίγοι γνωρίζουν ότι συγκαταλέγεται στα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού, βράζει εύκολα, είναι φτηνή και γευστικότατη.

Προσοχή, ρίξτε το λάδι προς το τέλος, ώστε να συγκρατήσει τα αρώματά του και το όμορφο χρώμα.

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχάρι ουρά

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 πατάτα

1 κλωνάρι σέλινο

½ κουτάλι σούπας κριθαράκι

Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στην χύτρα, το σκεπάζουμε με νερό και το βάζουμε στη φωτιά, ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μαζί του βάζουμε και το κρεμμύδι ολόκληρο.

2. Βγάζουμε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του και προσθέτουμε τα λαχανικά. Όλα κομμένα σε μικρούς κύβους. Φροντίζουμε να έχει αρκετό ζωμό για να μπορέσουμε να βράσουμε τα λαχανικά και το κριθαράκι αργότερα. Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 5.

3. Μετά από 30΄ λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι, το λάδι, το αλάτι και συνεχίζουμε για όσο χρόνο χρειάζεται το ζυμαρικό, περίπου 7-10 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητά του.

4. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι. Σερβίρουμε με λευκό ή κόκινο κρασί. Η σούπα είναι τόσο νόστιμη που αντέχει να αποτελέσει κύριο πιάτο και για καλεσμένους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ