Ποιοι χάνουν τη συνδικαλιστική σύνταξη που καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012 - iefimerida.gr

Ποιοι χάνουν τη συνδικαλιστική σύνταξη που καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012

Ποιο χάνουν τη συνδικαλιστική σύνταξη που καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως απόφαση «δικαιοσύνης και ισότητας» χαρακτηρίζεται η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται και με την οποία καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012 η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, κρίθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και «θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

Η ειδική αυτή σύνταξη λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας θεσμοθετήθηκε το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) και αφορούσε τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των πρωτοβάθμιων και των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ