Κρυφή κάμερα συλλαμβάνει τον Ρόμνεϊ να ειρωνεύεται δημοκρατικούς ψηφοφόρους - iefimerida.gr

Κρυφή κάμερα συλλαμβάνει τον Ρόμνεϊ να ειρωνεύεται δημοκρατικούς ψηφοφόρους

Κρυφή κάμερα συλλαμβάνει τον Ρόμνεϊ να ειρωνεύεται δημοκρατικούς ψηφοφόρους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα επίμαχο βίντεο που «καίει» τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για τον προεδρικό θώκο, Μιτ Ρόμνεϊ δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από κρυφή κάμερα που δείχνουν τον Ρόμνεϊ να μιλάει υποτιμητικά για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους και κάνει ρατσιστικά σχόλια.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ προφανώς ειρωνικά μιλά για την «νοοτροπία θύματος» που διέπει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, παρατηρήσεις που κατακρίθηκαν άμεσα από το στρατόπεδο του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Η ακριβής ημερομηνία δεν καθορίζεται στο βίντεο και το μόνο πρόσωπο που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στην εικόνα είναι του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς η υπόλοιπή σκηνή είναι θολή. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν μπορεί να καθοριστεί, αλλά η φωνή του ομιλητή ακούγεται ξεκάθαρα ότι είναι αυτή του Ρόμνεϊ

Συγκεκριμένα στο βίντεο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ακούγεται να λέει: «Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (εννοεί τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι 'αυτούς»

και συμπληρώνει «Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι »

Το κόμμα του Μπαράκ Ομπάμα από την άλλη επωφελήθηκε από τη δημοσίευση του βίντεο, στρέφοντας τα λεγόμενα του Ρόμνεϊ εναντίον του:

«Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα

Σε συνέχεια του βίντεο ο Ρόμνεϊ κάνει ρατσιστικά σχόλια, ειρωνευόμενος την διαφορετικότητα του Ομπάμα και αστειεύεται λέγοντας ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος.

«Αν είχα γεννηθεί από γονείς μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», δηλώσε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ