Στρατούλης: Η κυβέρνηση έγινε σφαγέας των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων - iefimerida.gr

Στρατούλης: Η κυβέρνηση έγινε σφαγέας των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων

Στρατούλης: Η κυβέρνηση έγινε σφαγέας των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος τους κατηγόρησε πως μετέτρεψαν την κυβέρνηση σε «σφαγέα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων».

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «κόβουν με τον μπαλτά συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και αυξάνουν κατά δυο χρόνια τα γενικά όρια συνταξιοδότησης», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφορικά με την προώθηση αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιολδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρει πως «οι προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξυπηρετούν μόνο τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας και όχι τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, που οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας σε μείωση των εσόδων του, έχουν βάλει «μπουρλότο» στα θεμέλιά του».

Παράλληλα κάλεσε συνταξιούχους και εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο αγώνα, να συμμετάσχουν μαχητικά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26/9 «για να μην περάσει τον νέο πακέτο αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ