Ρέσλερ: «Η Γερμανία είναι η πατρίδα μου - Δεν θυμάμαι τα χρόνια στο Βιετνάμ» - iefimerida.gr

Ρέσλερ: «Η Γερμανία είναι η πατρίδα μου - Δεν θυμάμαι τα χρόνια στο Βιετνάμ»

Ρέσλερ: «Η Γερμανία είναι η πατρίδα μου - Δεν θυμάμαι τα χρόνια στο Βιετνάμ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο περιοδικό Spiegel ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ μίλησε για τη ζωή του και τα παιδικα του χρόνια στο Βιετνάμ με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί τη Δευτέρα στη χώρα και γενέτειρά του.

«Το Βιετνάμ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που όμως δεν θυμάμαι» είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό.

Ο κ. Ρέσλερ γεννήθηκε στο Βιετνάμ και όταν ήταν ακόμη βρέφος εγκαταλείφθηκε στην πόρτα ενός καθολικού ορφανοτροφείου, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα. Το Νοέμβριο του 1973, ο Φίλιπ Ρέσλερ έφτασε στη Γερμανία όπου και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν θυμάται την περίοδο που έμενε στο ορφανοτροφείο με τις καθολικές καλόγριες, ενώ αποκάλυψε ότι δεν προσπάθησε ποτέ να μάθει το παρελθόν του.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ήθελε να μάθει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες των εγκατέλειψαν στο ορφανοτροφείο, ο κ. Ρέσλερ απάντησε αρνητικά.

«Η Γερμανία είναι η πατρίδα μου. Το Βιετνάμ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν θυμάμαι. Μεγάλωσα στη Γερμανία. Έχω την οικογένεια, τον πατέρα και τους φίλους μου εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως αποκάλυψε, όταν το 2009 όταν έγινε υπουργός Υγείας κατάφερε να εντοπίσει μια από τις καλόγριες που τον περιέθαλψαν και τον έδωσαν για υιοθεσία και, όπως είπε, κρατά ακόμα επαφές μαζί της.

Όσον αφορά στο αν τη Δευτέρα θα επισκεφτεί το ορφανοτροφείο στο οποίο τον εγκατέλειψαν, ο Φίλιπ Ρέσλερ είπε ότι επισκέπτεται την χώρα ως υπουργός Οικονομίας και τόνισε ότι δεν ψάχνει να βρει τα ίχνη του παρελθόντος του.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν συζητούσε με τον θετό του πατέρα, για το Βιετνάμ, ο κ. Ρέσλερ είπε ότι αυτό δεν είχε σχεδόν ποτέ κάποια θέση στις συζητήσεις τους. «Καθώς μεγάλωνα όμως, ο πατέρας μου με έβαζε να στέκομαι μπροστά από ένα καθρέφτη και μου εξηγούσε γιατί είχα διαφορετική εμφάνιση από τα άλλα παιδιά στο σχολείο» ανέφερε ο κ. Ρέσλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ