Σουλτς: Να δωθούν κίνητρα για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σουλτς: Να δωθούν κίνητρα για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα

Σουλτς: Να δωθούν κίνητρα για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να βρεθούν τρόποι να στηριχθεί η Ελλάδα μέσω επενδύσεων και άμεσων μέτρων ανάπτυξης επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα για την οποία ακούγεται συνεχώς πως το κοινό νόμισμα πιθανόν δεν θα ισχύει την επομένη», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, ο κ. Σουλτς τόνισε πως «απαιτείται κατ’ αρχήν πίστη στο ευρώ, διότι κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα για την οποία ακούγεται συνεχώς πως το κοινό νόμισμα πιθανόν δεν θα ισχύει την επομένη, ενώ οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν ότι δεν υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές της χώρας, οπότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συνεργασία, για μια υπηρεσία για ανάπτυξη, που θα στελεχώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες».


«Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κατοχική δύναμη», ανέφερε με νόημα, ενώ υπογράμμισε πως «ακόμη και αν ικανοποιηθούν οι όροι, είναι απαραίτητα τα κίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, διότι πηγαίνοντας κανείς στη χώρα για να επενδύσει, για παράδειγμα, στην ηλιακή ενέργεια, τον τουρισμό ή τις υποδομές και προσλαμβάνοντας Έλληνες νέους που είναι άνεργοι, τότε απαιτείται κάποια επιδότηση ή φορολογική ελάφρυνση για την επένδυσή του».


Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζει πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και οι εταίροι θα πρέπει άμεσα να λάβουν αποφάσεις τις οποίες έχουν καθυστερήσει αρκετά, ενώ για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας σε βάρος των χωρών της Ευρωζώνης, θα πρέπει να κινητοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή να δοθούν τραπεζικές αρμοδιότητες στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ο ίδιος τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της έκδοσης Ευρωομολόγων, ενώ, αναφερόμενος στην αρνητική στάση της Γερμανίας, χαρακτηρίζει ως «περίεργο» ότι όλα τα εργαλεία που στόχο έχουν να ελαττώσουν την επιβάρυνση από τα επιτόκια, «μπλοκάρονται από χώρες που αυτή τη στιγμή επωφελούνται από μηδενικά επιτόκια. Αυτή την έλλειψη αλληλεγγύης δεν την αντέχει η ΕΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ