Παπαρήγα: Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο

Παπαρήγα: Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι το «φθάνει πια» που φωνάζει ο λαός πρέπει να πάρει πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία της την Παρασκευή στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το 'φθάνει πια' που φωνάζει με απόγνωση ο λαός πρέπει να πάρει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, αυτό που αντιστοιχεί σήμερα στις ανάγκες του λαού και του κινήματος, το 'φθάνει πια' πρέπει να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία, αφορά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισεμ επίσης ότι η κρίση «δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ε.Ε., και δεν αρκεί, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, όσες θυσίες και αν απαιτήσει οι οποίες θα είναι πολύ λιγότερες από το κόστος της αυταπάτης και της υποταγής».

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε όσο περισσότερους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, «χωρίς καμία αναγνώριση που σημαίνει καμία διαπραγμάτευση γιατί η διαπραγμάτευση σημαίνει αναγνώριση, σημαίνει νέο κούρεμα με νέα Μνημόνια».

«Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να ζήσει ο λαός πολύ καλύτερα υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια που εισβάλουν όλο και πιο βαθειά σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ενώ η νέα τεχνολογία μπορεί να εξασφαλίσει και μείωση του χρόνου εργασίας προς όφελος του ελεύθερου χρόνου, ενώ η ίδια στα χέρια των μονοπωλίων μειώνει τις θέσεις εργασίας ακόμα και σε συνθήκες αυξημένης παραγωγής» υπογράμμισε.

«Αυτό για μας είναι ανάπτυξη και όχι η επικίνδυνη για το λαό παραγωγική ανασυγκρότηση που φιλοδοξεί να αναδείξει την Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, που οδηγεί στην συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Νότια Κρήτη με συμφωνίες μονοπωλίων» τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε «υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ως ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα».

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ακόμη ότι η καθημερινή χρήση της λέξης Τρόικα κάνει πολλούς να ξεχνούν ότι είναι «η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ», τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για το ποιος είναι ο «πιο καλός διαπραγματευτής» , πρόσθεσε ότι διάφοροι από τον Μόντι, ως τον Ραχόι και τον Ολάντ αναδεικνύονται ως «υποδείγματα αποτελεσματικής πολιτικής», ενώ «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ανακάλυψε και το φιλολαϊκό τάχα παράδειγμα της Αργεντινής».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «κάθε συνταγή που σερβίρεται έχει μια προϋπόθεση: Να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που ήδη έχουν παρθεί και να εφαρμοσθούν καινούργια».

«Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος»

Η γενική γραμματεάς του ΚΚΕ χαρακτήρισε την «Χρυσή Αυγή» ως όπλο του συστήματος για να επιβάλλει την βία η οποία ξεκινά εναντίον των μεταναστών και θα επεκταθεί στο κίνημα και τους αγώνες του, ενώ την χαρακτήρισε «ναζιστικό, φασιστικό ρατσιστικό μόρφωμα που λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας» και υπογράμμισε ότι «δεν φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής», δεν θα περάσουν καλά μαζί μας».

«Στη θέση του τηλεοπτικού 902 θα μπει ένα πόρταλ»

Αναφορικά με τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ είπε ότι στην θέση του τηλεοπτικού 902 θα μπει το πόρταλ «ένα μέσο ενημέρωσης που θα στηρίζεται στην εθελοντική δουλειά των μελών του κόμματος και θα αγκαλιάσει με μεγαλύτερη ευκολία τις νεότερες ηλικίες» ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τον αναντικατάστατο ρόλο του «Ριζοσπάστη».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας «δίνουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο, στους λαούς της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, πιστεύουμε στον προλεταριακό διεθνισμό και την διεθνιστική αλληλεγγύη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ