Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες παγκοσμίως πατημασιές σπονδυλωτού ζώου - iefimerida.gr

Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες παγκοσμίως πατημασιές σπονδυλωτού ζώου

Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες παγκοσμίως πατημασιές σπονδυλωτού ζώου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολιθωμένες πατημασιές εντοπίστηκαν στο Τζόγκινς της Νέας Σκωτίας στον Καναδά και σύμφωνα με τους επιστήμονες, θεωρούνται οι πιο μικρές πατημασιές σπονδυλωτού ζώου που έχουν εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκαν οι πατημασιές, θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και στο παρελθόν έχουν έχουν ανακαλυφθεί πολλά ακόμα απολιθώματα.

Οι πατημασιές αυτές, έγιναν αρχικά αντιληπτές από μία ερασιτέχνη παλαιοντολόγο, καθώς περπατούσε κατά μήκος της ακτής και σύμφωνα με τους ερευνητές πρέπει να προέρχονται από ένα αμφίβιο είδος σαν τη σαλαμάνδρα (Batrachichnus salamandroides), το οποίο ζούσε στη Γη πριν από 315 εκατ. χρόνια.

Η επιστημονική μελέτη των απολιθωμάτων έγινε από παλαιοντολόγους του πανεπιστημίου Σεν Μέρι και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Νέου Μεξικού και σύμφωνα με τα ίχνη, τα μπροστινά πόδια του ζώου είχαν πατούσες μήκους 1,6 χιλιοστών και τα πίσω πόδια πατούσες μήκους 2,4 χιλιοστών, ενώ συνολικά τα ίχνη έχουν αφήσει αποτυπώματα σε απόσταση 48 χιλιοστών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μήκος του ζώου υπολογίζεται σε μόλις οκτώ χιλιοστά από την μουσούδα έως την ουρά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ