Προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα - iefimerida.gr

Προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα

Προσπαθούν να σώσουν ό
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε σκοτσέζικο ντους υποβάλλουν το οικονομικό επιτελείο οι επικεφαλής της Τρόικα, καθώς μετά από τη κίτρινη κάρτα της Κυριακής στο μισό πακέτο Στουρνάρα και το στενό μαρκάρισμα της Τρίτης στον Γιάννη Βρούτση για ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, στη συνάντηση της Τετάρτης φάνηκαν διατεθειμένοι να ακούσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ακόμα και όσον αφορά στους στόχους για τη φοροδιαφυγή!

Παρά τα ταύτα, έγινε σαφές ότι τα «αγκάθια» παραμένουν κι ότι η κυβέρνηση έχει στη πραγματικότητα μια ακόμα ευκαιρία για να πείσει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί από τα υπουργεία Υγείας, Άμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, είναι μετρήσιμοι και υλοποιήσιμοι.

Το στοίχημα μετατίθεται έτσι αυτομάτως στις επαφές που θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι επικεφαλής της Τρόικα με τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, Διοικητικής Μταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και στη περίπτωση που δεν πειστούν, τότε θα έρθουν ακόμα πιο κοντά τα «μαύρα» σενάρια που προβλέπουν απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, «μαχαίρι» ακόμα και στις συντάξεις των 300 ευρώ.

Αυτοί που φαίνεται ότι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία, είναι οι δημόσιοι λειτουργοί που υπάγονται στα αποκαλούμενα ειδικά μισθολόγια, καθώς ούτε καν οι ένστολοι δεν θα αποφύγουν το «ψαλίδι». Είναι ενδεικτικό ότι μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των ένστολων στις Ενοπλες Δυνάμεις με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γιάννη Στουρνάρα, αποχώρησαν απογοητευμένοι και με τη βεβαιότητα ότι είναι τελειωμένη υπόθεση η μείωση των αποδοχών τους κατά 6-7%.

Ακόμα κι αν επιμένουν στα ισοδύναμα που σκοπεύουν να παραδώσουν σε νέα συνάντηση, η απογοήτευση τους ήταν έκδηλη, ενώ δεν έκρυψαν και τη δυσαρέσκεια τους για το ότι δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτοί από τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ