«Καρφιά» βουλευτών κατά Μανιτάκη για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

«Καρφιά» βουλευτών κατά Μανιτάκη για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ - Τρεις βουλευτές εναντίον Μανιτάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριτική στον «δικό» τους υπουργό, αποφάσισαν να κάνουν τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι κατέθεσαν την Τετάρτη στη Βουλή ερώτηση στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με θέμα την καθυστέρηση της συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, η οποία ενέχει τον κίνδυνο να τη «γλυτώσουν» οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην ερώτηση τους οι τρεις βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων καθιστά ατελέσφορη την πρόνοια του νομοθέτη για αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ελεγχομένου υπαλλήλου εάν περάσουν 30 μέρες από την επιβολή της ποινής. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ