Ο Τζο Νέσμπο, δημιουργός του καλτ ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, έρχεται στην Αθήνα - iefimerida.gr

Ο Τζο Νέσμπο, δημιουργός του καλτ ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, έρχεται στην Αθήνα

Ο Τζο Νέσμπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης νορβηγικής λογοτεχνίας, ο συγγραφέας Τζο Νέσμπο που έχει γίνει διάσημος για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα έρχεται στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Ο Νέσμπο που σπούδασε οικονομικά και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος και χρηματιστής, εμφανίστηκε στην αστυνομική λογοτεχνία το 1997 με το μυθιστόρημα “The Bat” όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ο Χόλε είναι ένας σκληροτράχηλος αντιήρωας που λύνει γρίφους και φτάνει στη σύλληψη των ενόχων ενώ αντιμετωπίζει τους δικούς του δαίμονες και τον αλκοολισμό.

Ο ίδιος ντετέκτιβ πρωταγωνιστεί και στα επόμενα εννιά βιβλία του Νέσμπο που γνώρισαν παγκόσμια απήχηση καθώς κυκλοφόρησαν σε 40 και πλέον χώρες με πωλήσεις πάνω από 14 εκατ. αντίτυπα. Τελευταίο του βιβλίο είναι το Phantom Μόνο το 2011 οι πωλήσεις των βιβλίων του Νέσμπο στην Αγγλία έφτασαν στα 717.000 αντίτυπα, φέρνοντάς τον στη δεύτερη θέση της αστυνομικής λογοτεχνίας πίσω από Σουηδό Στιγκ Λάρσον. Λόγω της επιτυχίας των μυθιστορημάτων του, η Ουάσινγκτον Ποστ τον αποκάλεσε «ο επόμενος Στιγκ Λάρσον» - ο Λάρσον πέθανε το 2004.

Ο συγγραφέας θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε με αφορμή την κυκλοφορία του έβδομου μυθιστορήματός του (“Snowman”) στα Ελληνικά με τίτλο «Ο Χιονάνθρωπος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το ίδιο βιβλίο θα μεταφερθεί και στο σινεμά από τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ