Ο Παπανδρέου άρχισε από χθες τις παραδόσεις στο Harvard Kennedy School - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου άρχισε από χθες τις παραδόσεις στο Harvard Kennedy School

Ο Παπανδρέου άρχισε από χθες τις παραδόσεις στο Harvard
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ και απαιτητικό αποδεικνύεται το πρόγραμμα διδασκαλίας που θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ως επισκέπτης καθηγητής στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο Harvard, ειδικότερα στο Kennedy School και στη «σχολή» Global Public Leaders Program που χρηματοδοτείται από την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου για να αξιοποιείται η εμπειρία πρώην ηγετών.

Ο κ. Παπανδρέου που έχει ως συμβατική υποχρέωση να βρίσκεται στην έδρα του πανεπιστημίου επί μία εβδομάδα κάθε μήνα, ξεκίνησε χθες όπως αποκαλύπτει «ο Βηματοδότης» τις παραδόσεις. Μεταξύ των «φοιτητών» του περιλαμβάνονται και αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο πρώτο μάθημα δόθηκε η βιβλιογραφία και στη συνέχεια οριοθετήθηκαν τα κεφάλαια στα οποία θα υπάρξουν συζητήσεις.

Η πρώτη διάλεξη του κ. Παπανδρέου θα αναφέρεται στην εμπειρία του από την κρίση, θα ακολουθήσουν, οι παράμετροι της κρίσης στην Ευρωζώνη και το πως συνδέεται με την παγκόσμια κρίση. Ακόμη, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης σε σχέση με τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών -κυρίως του ΔΝΤ- στην κρίση, οι γεωπολιτικές προεκτάσεις κτλ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του γι' αυτό το μήνα στο Harvard, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συνεδριάσει το προεδρείου της Διεθνούς και στη συνέχεια θα περάσει τον Ατλαντικό. Στη διαδρομή του προς την Αθήνα θα κάνει μία στάση στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ