ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανέχεται τους κερδοσκόπους των καυσίμων - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανέχεται τους κερδοσκόπους των καυσίμων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανέχεται τους κερδοσκόπους των καυσίμων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης στην ανοδική τροχιά που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα τα έσοδα από την είσπραξή του έχουν μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή Ενέργειας του κόμματος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο «πετρελαϊκό κύκλωμα» στο οποίο εμπλέκονται τα διϋλιστήρια, οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων και τα πρατήρια βενζίνης.

Μάλιστα, σημειώνει την αναντιστοιχία της μείωσης της τιμής του αργού πετρελαίου από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο κατά 6%, με την αύξηση της μέσης τιμής της «αμόλυβδης 95», την ίδια περίοδο, κατά 2%.

Η Κουμουνδούρου ζητά οι τιμές να καθορίζονται αφού ληφθούν υπ' όψη αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια και τονίζει πως οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να συγκρουστούν με τα καρτέλ και τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της εμπορίας καυσίμων.

Οι συνθήκες αυτές έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε «ενεργειακής φτώχεια» θέτοντας έτσι την «ανατροπή της σημερινής κατάστασης στην ημερήσια διάταξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ