Πες μου το επάγγελμά σου να σου πω που σε συμφέρει να μεταναστεύσεις! - iefimerida.gr

Πες μου το επάγγελμά σου να σου πω που σε συμφέρει να μεταναστεύσεις!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τις φήμες που θέλουν τον Μπερνάρ Αρνό να πληρώνει τους φόρους του στο Βέλγιο, είναι λογικό να γεννάται το ερώτημα τι συμφέρον έχει το αφεντικό της LVMH να επιλέξει αυτή τη χώρα. Γιατί το Βέλγιο και όχι την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιταλία;

Κάθε κράτος έχει τα δικά του χρηματικο-φορολογικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα κάποια να παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάποια άλλα: ορισμένα είναι, λόγου χάρη, περισσότερο συμφέροντα για τις μεγάλες περιουσίες, ενώ ορισμένα άλλα προσφέρουν περισσότερο πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης.

Δημοσίευμα της Huffington Post φιλοτεχνεί τα χρηματο-οικονομικά πορτραίτα χωρών για όλα τα γούστα και τα συμφέροντα.

Λόγου χάρη, το Βέλγιο, λόγω της παντελούς απουσίας φορολογίας επί της περιουσίας προσφέρεται για εισοδηματίες, αφεντικά και συνταξιούχους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο από την άλλη απευθύνεται σε πιο δυναμικές προσωπικότητες, όπως διευθυντές επιχειρήσεων και διαχειριστές κεφαλαίων, καθώς οι χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις επί του κεφαλαίου ευνοούν την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. Εξίσου όμως ευκολότερη, σε σύγκριση με άλλα κράτη, είναι και η αγορά εργασίας.

Η Ελβετία με τη σειρά της θεωρείται μεν φορολογικός παράδεισος, προσοχή όμως διότι συνίσταται αποκλειστικά και μόνο για τις περιπτώσεις «υπερ-πλούσιων». Αν είστε απλά πλούσιος τότε η φορολογία επί του εισοδήματος είναι απλά λίγο πιο κάτω από εκείνες των υπόλοιπων οικονομικά ισχυρών χωρών της Ευρώπης. Ανάμεσα στους πλούσιους που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο κράτος φιγουράρουν πολλοί τραγουδιστές και αθλητές.

Περνάμε στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ-Κονγκ, όπου η φορολογία είναι σχετικά αδύναμη, ευνοώντας τους ανώτερους υπαλλήλους.

Όσον αφορά την άλλοτε ελκυστική Ιταλία, εφεξής θεωρείται νομοθετικά ασταθής και σε μεγάλο βαθμό μη συμφέρουσα, ειδικά τώρα που στα ηνία βρίσκεται ο αυστηρός σε θέματα οικονομίας Μάριο Μόντι.

Τέλος, το Μονακό αποτελεί μία ειδική περίπτωση, καθώς αυτοί που ευνοούνται στο κρατίδιο των Μονεγάσκων είναι οι ίδιοι οι Μονεγάσκοι και κανείς άλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ