Όλι Ρεν: Αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια, το πλαίσιο χορήγησης υπάρχει - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια, το πλαίσιο χορήγησης υπάρχει

Όλι Ρεν: Αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως εάν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε υπάρχει διαθέσιμο πλαίσιο για την υλοποίησή της, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο Όλι Ρεν τονίζει: «Είναι ένα πολύ σαφές πλαίσιο: πρέπει να υπάρξει πρώτα αίτημα από το κράτος μέλος και μετά το Eurogroup μαζί με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και προφανώς το ΔΝΤ να ορίσουν σαφέστερους όρους».

Σχετικά με την Ισπανία ο Επίτροπος είπε πως η χώρα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους όρους προκειμένου η βοήθεια που θα ζητήσει να της χορηγηθεί. Όπως εξηγεί, «υπάρχει ένα πολύ καθαρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει προταθεί» ενώ προσθέτει πως εάν υπογραφεί Μνημόνιο θα περιέχει και τους δικούς του συγκεκριμένους όρους.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο επανέρχεται ξανά στην δημοσιότητα ειδικότερα μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Μαριάνο Ραχόι πως θα κάνει όσα περνούν από το χέρι του προκειμένου να αποφύγει την πλήρη βοήθεια από την ΕΕ.

Πάντως οι αγορές εκτιμούν πως η Μαδρίτη τελικά θα αναγκαστεί να υποβάλλει αίτημα βοήθειας. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο Eurogroup που γίνεται την Παρασκευή στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ