Τζουλιάνο Αμάτο: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Τζουλιάνο Αμάτο: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης

Τζουλιάνο Αμάτο: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη θα επαναλάβει ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός και γνωστός φιλέλληνας, Τζουλιάνο Αμάτο, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστική της στάσης του ήταν η πιο πρόσφατη δήλωσή του στην εφημερίδα της Ρώμης «Il Messaggero», σύμφωνα με την οποία «αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, οι επόμενοι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, διότι η Ευρωζώνη είναι σαν την αγκινάρα. Αργά ή γρήγορα μπορεί να κοπούν όλα τα φύλλα». Και επέμεινε συμπληρώνοντας: «Ήμουν πάντα πέρα για πέρα αντίθετος στην ιδέα που τάσσεται υπέρ του να απομακρυνθούν οι ασθενέστεροι και μετά να ξανατεθούν τα θέματα επί τάπητος. Η διαδρομή αυτή μετατρέπει την Ευρωζώνη στην κλασική αγκινάρα".

Την άποψη αυτή αναμένεται να διατυπώσει και στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

Την Πέμπτη, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Τζουλιάνο Αμάτο, εκπροσωπώντας την ιταλική Δημοκρατία, θα συμμετάσχει στην ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), που θα πραγματοποιηθεί στα Λεγραινά Σουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ