Στουρνάρας: Προσπαθούμε να τους πείσουμε – Επιμένουν για απολύσεις - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Προσπαθούμε να τους πείσουμε – Επιμένουν για απολύσεις

Στουρνάρας: Προσπαθούμε να τους πείσουμε – Επιμένουν για απολύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει την προσπάθεια η κυβέρνηση να πείσει την Τρόικα για την αποτελεσματικότητα του πακέτου μέτρων που της παρουσίασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρωθυπουργό να συναντάται σήμερα επί 50 λεπτά με τους τροϊκανούς.

Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, όπου παραβρέθηκε και ο κ. Στουρνάρας συζητήθηκε το πακέτο μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες αλλά συζήτησε τι θεωρεί εφικτό και τι όχι, προοσπαθώντας να πείσει τους επικεφαλής της Τρόικα ότι οι Έλληνες πολιτες δεν αντέχουν αλλά μέτρα.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας για την ορθότητα των δικών μας επιχειρημάτων».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αποτέλεσμα, ο κ. Στουρνάρας είπε:

«Κοιτάξτε, εμείς όπως ξέρετε καταθέσαμε τα 11,5 δις στην τρόικα. Υπάρχει μια συζήτηση, υπάρχει μια αξιολόγηση των μέτρων. Είναι μια συζήτηση δύσκολη, γιατί και τα μέτρα είναι δύσκολα».

Ερωτηθείς αν οι τροϊκανοί πείστηκαν, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί» ενώ για τις απολύσεις που φέρονται να ζητούν επίμονα τα στελέχη της Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «προσπαθούμε να τους πείσουμε στην ορθότητα των δικών μας επιχειρημάτων».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο υπουργός απέκλεισε και πάλι να καθυστερήσει η κατάθεση των μέτρων. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, της καθυστέρησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ