Λοβέρδος: Μετά την ψήφιση των μέτρων θα αναλάβω πολιτική πρωτοβουλία - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Μετά την ψήφιση των μέτρων θα αναλάβω πολιτική πρωτοβουλία

Λοβέρδος: Εως το Φεβρουάριο θα αναλάβω πολιτική πρωτοβουλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να εκπονηθεί ένα εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας, επεσήμανε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος και αποκάλυψε πως μόλις ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ.Λοβέρδος τόνισε «δεν είναι ώρα για κομματική συζήτηση γιατί προέχουν οι ανάγκες της χώρας» και δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει τα νέα μέτρα στη Βουλή γιατί είναι «παράγοντας σταθερότητας».

«Ας περάσουν οι δύο κρίσιμες εβδομάδες που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες και μετά θα τα δούμε αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, ο οποίος αποκάλυψε ότι πραγματοποιεί συσκέψεις με μεγάλο επιτελείο και έχει επαφές με τον Γιώργο Φλωρίδη, προκειμένου να εκπονηθεί το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

«Μιλάω για δύο εβδομάδες, γιατί η χώρα δεν μπορεί να περιμένει να κάνουν τα κόμματα τον κύκλο τους, οι κυβερνήσεις να κάνουν τον κύκλο τους. Με γενικολογίες και αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λύνεται το θέμα της ανάπτυξης». Ο κ.Λοβέρδος πρόσθεσε ότι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για τέταρτη φορά νέα επώδυνα μέτρα αλλά «στο πακέτο δεν προβλέπεται τίποτα συγκεκριμένο για την ανάπτυξη».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε αυτές της επισημάνσεις όταν ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο κ.Λοβέρδος απάντησε πως από τον Αύγουστο του 2010 μιλούσε για την ανάγκη ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση της ύφεσης. «Δεν βγαίνει πέρα άλλο. Ο πολίτης δεν βλέπει τα δικά του συμφέροντα, το δικού ημερολόγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν έχει διαρραγεί η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ και αν η αντίθεση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι προσωπική, ο κ.Λοβέρδος απάντησε ότι δεν θα μπει σε εσωκομματική συζήτηση και ότι δεν θα υπάρξει από αυτόν εσωκομματική αναφορά «ούτε τώρα, ούτε μετά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ