Ζαγοράκης: Ο ήρωας του ΠΑΟΚ που κατηγορείται ότι έκλεψε το ταμείο - iefimerida.gr

Ζαγοράκης: Ο ήρωας του ΠΑΟΚ που κατηγορείται ότι έκλεψε το ταμείο

Ζαγοράκης: Ο ήρωας του ΠΑΟΚ που κατηγορείται ότι έκλεψε το ταμείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, από ήρωας του ΠΑΟΚ όταν ανέλαβε την προεδρία της ομάδας τον Ιούνιο του 2007, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση και απιστία για την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης με βάση το πόρισμα του ΣΔΟΕ, από το οποίο προκύπτει μια σειρά από αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ. Ολα ξεκίνησαν από την «Εκθεση Ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως την 30/6/2010», που αφορά την περίοδο που άσκησε διοίκηση στην ΠΑΕ ο Ζαγοράκης και στην οποία προέκυπταν επιλήψιμα στοιχεία για την διοίκηση της ομάδας.

Η εν λόγω έκθεση, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», είχε παραδοθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ από τις αρχές Οκτωβρίου του 2011, όμως το πόρισμα δεν δημοσιοποιήθηκε, καθώς ο Ερασιτέχνης αποφάσισε μετά από συνεδρίαση να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία της έκθεσης. Μετά από διάφορες διαρροές της έκθεσης, τον Νοέμβριο του 2011 ο οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν το πόρισμα της έκθεσης και εξέτασαν τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, όπως και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Τόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης, όσο και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, υποστήριζαν τότε πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό στην έκθεση και δημοσιοποίησαν επιλεκτικά κάποια σημεία της.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Δεκεμβρίου του 2011 τόνισε πως τα νούμερα για την χρήση έως το 2011 είχαν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές και δύο φορές από το ΣΔΟΕ και υπήρχε απόλυτη διαφάνεια. Οσον αφορά τα λεφτά που είχε πάρει ο Ηλίας Βιολίδης εκδίδοντας επιταγές ύψους 752.846 ευρώ για διευκόλυνση του ΠΑΟΚ, ο Ζαγοράκης είχε τονίσει πως όσο εκείνος βρισκόταν στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τα λεφτά θα αποπληρωθούν. Ενα μήνα μετά ο Ζαγοράκης υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και στην προεδρία της ομάδας τον διαδέχτηκε ο Ζήσης Βρύζας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ