Απεργίες και στάσεις εργασίας - Κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους - iefimerida.gr

Απεργίες και στάσεις εργασίας - Κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους

Απεργίες και στάσεις εργασίας - Κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γέμισε το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας αφού από σήμερα Δευτέρα ξεκινά ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων με τους πανεπιστημιακούς, τους στρατιωτικούς, τους δασκάλους τους γιατρούς, αλλά και τους δικαστικούς να δηλώνουν έτοιμοι για αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.

Σήμερα Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενόψει των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Παράλληλα οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζουν «στοπ» από σήμερα στην εξεταστική, αφού κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ οι καθηγητές ΤΕΙ αποφάσισαν πενθήμερη αποχή.

Την ίδια στιγμή οι δάσκαλοι δεν θα προλάβουν να ακούσουν το πρώτο κουδούνι για τη νέα χρονιά και θα κάνουν εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την ημέρα του αγιασμού οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προγραμματίζονται επίσης πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη στις 11.00 π.μ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι απεργοί θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό.

Και οι στρατιωτικοί όμως παρατάσσονται και κατεβαίνουν στο δρόμο στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:30, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Την ίδια ημέρα οι γιατροί του ΕΣΥ αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο.

Παρόντες στις απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι εφοριακοί, οι οποίοι εξήγγειλαν 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη και 24ωρη απεργία την Παρασκευή στις 28 του μήνα. Παράλληλα σε καθημερινές στάσεις εργασίας, από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, προχωρούν και οι δικαστικοί.

Και μέσα σε όλο αυτό το πλήθος των κινητοποιήσεων έρχονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι οποίοι ετοιμάζουν δυναμικές αντιδράσεις στην αύξηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ