«Φτωχός» αγρότης από τη Λιβαδειά με κόκκινη Ferrari και 10 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις - iefimerida.gr

«Φτωχός» αγρότης από τη Λιβαδειά με κόκκινη Ferrari και 10 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από τη λίστα των 121 φοροφυγάδων που έφεραν στο φως τα τελευταία ευρήματα του ΣΔΟΕ. Ανάμεσά τους υπάρχει αγρότης που δήλωνε ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ ενώ διέθετε καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ και είχε Ferrari !

Πρόκειται για πολύτεκνο αγρότη από τη Λιβαδειά και το κράτος του χορήγησε άδεια να αγοράσει το πολυτελές αυτοκίνητο χωρίς δασμούς. Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκεριμένος αγρότης δήλωνε εισόδημα 19.000 ευρώ ενώ ο έλεγχος αποκάλυψε καταθέσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το πολυτελές αυτοκίνητο έχουν δεσμευθεί.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι συνήθεις ύποπτοι γιατροί και μεγαλοδικηγόροι αλλά αγρότες και μικροεπαγγελματίες που εντοπίστηκαν να κλέβουν το Δημόσιο μη εκδίδοντας αποδείξεις και αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται άπορος με καταθέσεις 1,4 εκατομμύρια ευρώ και ιερέας που απέκρυπτε καταθέσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ! Ο «άπορος» είναι ένας μικροέμπορος που αν και εμφανίζει στις δηλώσεις του μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια είναι ταυτόχρονα κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Η λίστα του ΣΔΟΕ δεν είναι βέβαια παρά μια σταγόνα στον ωκεανό της φοροδιαφυγής μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών που φαίνεται ότι κρατούν τα σκήπτρα σε αυτό τον τομέα. Οπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία για το 2011 οι έξι στους 10 επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ προκειμένου να μη φορολογηθούν.

Το ΣΔΟΕ προέβη σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, αυτοκινήτων και μετοχών καθώς και σε πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών όπως και των κωδικών τους για χρηματιστηριακές συναλλαγές. Επίσης δεσμεύτηκαν έξι πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, στην Αττική και σε άλλα νησιά ενώ δεσμεύτηκαν μετοχές στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ