Οι Ελβετοί ετοιμάζονται να φορολογήσουν (και) τους Έλληνες εκατομμυριούχους - iefimerida.gr

Οι Ελβετοί ετοιμάζονται να φορολογήσουν (και) τους Έλληνες εκατομμυριούχους

Οι Ελβετοί ετοιμάζονται να φορολογήσουν (και) τους Έλληνες εκατομμυριούχους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους, σκέφτονται να δώσουν οι πολίτες στο ελβετικό καντόνι της Βέρνης οι οποίοι στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν με θέμα μια νέα νομοθεσία για «δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες».

Η σοσιαλίστρια Ελβετίδα βουλευτής, Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της στην ελβετική εφημερίδα Le Matin, αναφέρει πως «Στο Γκστάαντ, βρίσκουμε 13 Ελληνικές οικογένειες πολυεκατομυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο».

Εκτός από τις ελληνικές οικογένειες βέβαια στην Βέρνη βρίσκονται 200 πολυεκατομμυριούχοι οι οποίοι έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο καντόνι της Βέρνης, στο υψηλού επιπέδου χειμερινό θέρετρο Γκστάαντ και στα περίχωρά του, που προσφέρει στους ξένους πολύ χαμηλό επίπεδο φορολογίας. Ανάμεσα τους είναι και ο τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι.

Η Ελβετίδα βουλευτής, που έφερε σαν παράδειγμα την παρουσία των 13 ελληνικών οικογενειών, υπογραμμίζει ότι «οι ξένοι κλέβουν, όχι μόνο το καντόνι της Βέρνης, αλλά και την Ελβετική Συνομοσπονδία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ