Παραγωγοί διεθνούς ταινίας ζητούν άδεια για να κάνουν γύρισματα και στην Κνωσό - iefimerida.gr

Παραγωγοί διεθνούς ταινίας ζητούν άδεια για να κάνουν γύρισματα και στην Κνωσό

Ενας φόνος γίνεται ταινία και ζητά την άδεια του ΚΑΣ για γυρίσματα στην Κνωσό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ζητούν οι συντελεστές της ταινίας «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» με πρωταγωνιστές τους χολιγουντιανούς ηθοποιούς, Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ, προκειμένου να γυρίσουν στην Κνωσό κάποιες από τις σκηνές της.

Η ταινία την οποία σκηνοθετεί ο Χοσέιν Αμινί και η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» (το βιβλίο είχε αποσπάσει το βραβείο του Ασημένιου Στιλέτου της Ένωσης Αστυνομικών Συγγραφέων της Βρετανίας), διαδραματίζεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960, στην Αθήνα και στην Κρήτη συγκεκριμένα, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το totovima.gr, η ταινία θα αφηγείται την ιστορία ενός φαινομενικά λαμπερού ζευγαριού, του Τσέστερ ΜακΦάρλαντ (Βίγκο Μόρτενσεν) και της νεαρής γυναίκας του Κολέτ (Κίρστεν Ντάνστ), οι οποίοι φθάνουν στην Αθήνα το 1962 με πλοίο. Ενώ περιπλανώνται γύρω από την Ακρόπολη, γνωρίζουν έναν νεαρό αμερικανό φοιτητή τον Ράυνταλ Κήνερ (Οσκαρ Αιζακ), που μιλά ελληνικά και δουλεύει ως ξεναγός. Το ζευγάρι καλεί τον νεαρό σε δείπνο και από εκεί και πέρα ξεκινά η περιπέτεια...

Καθώς πηγαίνει στο παραγραμματισμένο ραντεβού με το ζευγάρι, ο νεαρός ξεναγός, βρίσκεται μπροστά σε έναν... φόνο, καθώς ο ΜακΦάλντ έχει, μόλις, σκοτώσει, άθελά του έναν Αστυνομικό.

Ο Τσέστερ ζητά τη βοήθεια του νεαρού και αυτός συμφωνεί. Ετσι, θα έρθει πιο κοντά με το ζευγάρι, με τελικό αποτέλεσμα να... ερωτευτεί τη νεαρή σύζυγο του ΜακΦάλαντ.

Πάντως, πριν δοθεί το τραγικό τέλος της ταινίας στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, το ζευγάρι των Τσέστερ και Κολέτ, θα θελήσει να βρεθεί στην Κρήτη, όπου μεταξύ άλλων επιθυμεί να επισκεφθεί και την Κνωσό!

Για το λόγο αυτό και η εταιρεία παραγωγής ζητά για μια μέρα και μόνο, στις 28 Σεπτεμβρίου, να της επιτραπεί να κάνει κάποια γυρίσματα εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού.

Η απόφαση του ΚΑΣ αναμένεται να ληφθεί την προσεχή Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει για να εγκρίνει ή όχι το εν λόγω αίτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ