Αλλάζει το ωράριο εργασίας για τους εκπαιδευτικούς - iefimerida.gr

Αλλάζει το ωράριο εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο του υπουργείου Παιδείας έχουν βρεθεί το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης , με τις αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών αλλά και τη μείωση ειδικοτήτων να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ αυξάνεται ενώ σχεδιάζεται μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων.

Το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και άλλες δυο το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ευρύτατη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που καλύπτονται στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης από περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, που επικαλείται η εφημερίδα, ο ετήσιος φόρτος εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι «σημαντικά μικρότερος» από τις άλλες χώρες του Οργανισμού, ειδικότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ