Spiegel: Η Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ - iefimerida.gr

Spiegel: Η Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ

Spiegel: Η Μέρκελ θέλει αν κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να κρατήσει την χώρα μας εντός της Ευρωζώνης εμφανίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγεκλα Μέρκελ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο εμφανίζει την καγκελάριο να τονίζει σε άτομα του στενού της κύκλου πως «πρέπει να βρούμε μια λύση».

Παράλληλα φαίνεται να δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για ντόμινο στην Ευρωζώνη όπως ακριβώς έγινε και με την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008. Μόνον η Γερμανία, σημειώνει το Spiegel, θα έπρεπε να «παραγράψει» 62 δισ. ευρώ, ενώ μεγάλο θα ήταν και το πολιτικό κόστος από μια ελληνική έξοδο.

Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να σταθεροποιήσει, με μια κοινή ένωση χρέους, προβληματικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο μαρτυρία συνεργάτη τής κ. Μέρκελ.

Αυτή η κατ' αρχήν απόφαση υπέρ της Ελλάδας ελήφθη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα, ενώ, όπως διευκρινίζεται, η έκθεση δεν αναμένεται πριν από τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, επειδή η καγκελάριος δεν επιθυμεί να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς δεν θεωρεί βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα μπορούσαν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, να είναι οι επόμενες δόσεις μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο και οι μεταγενέστερες, μικρότερες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ