Ρομπάι: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - Απρόβλεπτες οι συνέπειες εξόδου από το ευρώ - iefimerida.gr

Ρομπάι: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - Απρόβλεπτες οι συνέπειες εξόδου από το ευρώ

Ρομπάι: Απρόβλεπτες οι συνέπειες εξόδου από το ευρώ - Η Ελλάδα να συνεχίσει τις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άμεση ανάγκη για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για επιμήκυνση.

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, καλεί την χώρα μας επίσης να παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης στο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά και της συλλογής φόρων.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντοτε δύσκολες και παίρνουν χρόνο. Βραχυπρόθεσμα έχουν κόστος και τα μακροπρόθεσμα οφέλη παίρνουν σάρκα και οστά μόνο αργά» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε πως μία τέτοια εξέλιξη θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η τραπεζική ένωση.

Τέλος, επαναλαμβάνει και εκείνος ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο. «Όσοι έχουν αμφιβολίες για αυτό υποτιμούν τη δέσμευση των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών και των ευρωπαϊκών θεσμών να εγγυηθούν την επιτυχία του» καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ