Καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας - iefimerida.gr

Καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Κατά 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μείωση κατά 1,1% των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες για τους εργαζομένους που απασχολούν ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης.

Με σημερινή επιστολή του προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε για την επικείμενη (εντός του Σεπτεμβρίου) νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), η οποία ανέρχεται σωρευτικά σε 1,1%.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία επιχειρείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ