Διπρόσωπη γάτα έχει εντυπωσιάσει τους γενετιστές [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Διπρόσωπη γάτα έχει εντυπωσιάσει τους γενετιστές [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διασημότερο ίσως αιλουροειδές του πλανήτη είναι η Venus, μία γάτα που αποτελεί γενετικό θαύμα, αφού όχι μόνο έχει μία ασυνήθιστη διχρωμία στο πρόσωπο, αλλά έχει και ετεροχρωμία στα μάτια, με αποτέλεσμα το πρόσωπό της να μοιάζει σαν «συρραφή» δύο διαφορετικών γατιών.

Η Venus, είναι ηλικίας τριών ετών και έχει προκαλέσει αίσθηση το Διαδίκτυο, διαθέτει δική της ιστοσελίδα στο Facebook και το video στο οποίο πρωταγωνιστεί έχει προσελκύσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές.

Η μισή πλευρά του προσώπου της σπάνιας αυτής γάτας, είναι μαύρη και η άλλη μισή είναι καφέ, ενώ το ένα μάτι της είναι πράσινο και το άλλο γαλάζιο, γεγονός που έκανε πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται περί Χίμαιρας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Χίμαιρα ήταν ένα φοβερό τέρας, φτιαγμένο από μέρη διαφορετικών ζώων, όμως σε ότι αφορά τη γενετική, «Χίμαιρα» λέγεται το ζώο του οποίου τα κύτταρα περιέχουν δυο διαφορετικός τύπους DNA, κάτι που προκαλείται όταν ενώνονται δυο έμβρυα.

Αναμένονται εργαστηριακές εξετάσεις για να αποδειχθεί αν η Venus είναι όντως Χίμαιρα ή όχι. Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για ένωση δυο εμβρύων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δυο πρόσωπα της γατούλας είναι αποτέλεσμα φοβερής «γενετικής τύχης», δηλαδή το μαύρο χρώμα να ενεργοποιήθηκε τυχαία σε όλα τα κύτταρα της μιας πλευράς, ενώ παράλληλα το καφέ ενεργοποιήθηκε τυχαία στην άλλη. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν στη μέση και το αποτέλεσμα είναι εμφανές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ