Στον αέρα η φύλαξη του Μετρό - Δεν υπάρχει σύμβαση με εταιρία security - iefimerida.gr

Στον αέρα η φύλαξη του Μετρό - Δεν υπάρχει σύμβαση με εταιρία security

Στον αέρα η φύλαξη το Μετρο - Δεν υπάρχει σύμβαση με εταιρία security
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 4 Σεπτεμβρίου σταμάτησε η φύλαξη των γραμμών 2 και 3 του Αττικό Μετρό, αφού δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία security. Το πρόβλημα ξεκίνησε με τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) για την ανάθεση της φύλαξη του Μετρό.

Σύμφωνα με tovima.gr μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία ΠΥΡΣΟΣ, με δεύτερη την BRINKS, ωστόσο η δεύτερη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την ανάθεση. Επιχείρημα της ήτυαν πως η τιμή ανά ώρα που πρότεινε η ΠΥΡΣΟΣ είναι χαμηλότερη από την κατώτερη που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια, ο μειοδότης δεν καταβάλει το νόμιμο ωρομίσθιο. Η ΠΥΡΣΟΣ, από την πλευρά της, ανταπάντησε ότι το προσωπικό της έχει υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, και, άρα, καλύπτεται από το νόμο.

Το ΣτΕ όμως δικαίωσε την BRINKS, με αποτέσμα το Μετρό να μείνει χωρίς φύλαξη. Νέα σύμβαση όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμη με αποτέλεσμα το Μετρό μένει παντελώς ακάλυπτο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ