Οι Γάλλοι το ξανασκέφτονται για την πώληση της Emporiki Bank - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι το ξανασκέφτονται για την πώληση της Emporiki Bank

Οι Γάλλοι το ξανασκέφτονται για την πώληση της Emporiki Bank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερες σκέψεις φέρεται να κάνει η Credit Agricole για την μεταβίβαση της Emporiki Bank σε ελληνική τράπεζα, καθώς θεωρεί ότι αυτό δεν θα έχει πλεονεκτήματα σε περίπτωση που η αξιολόγηση της Τρόικα είναι θετική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η διαδικασία πώλησης της Emporiki έχει κολλήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότεα στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού όπου κατατέθηκαν οι προσφορές των τριών ενδιαφερόμενων τραπεζών (Εθνική, Alpha και Eurobank). Στόχος της ιδιοκτήτριας Credit Agricole ήταν να λάβει την οριστική απόφαση για τη μεταβίβαση της Emporiki έως το τέλος του Αυγούστου. Αυτό δεν έγινε και έκτοτε πηγές της γαλλικής τράπεζας έλεγαν ότι θα ήθελαν να ολοκληρωθεί η πώληση μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ούτε και αυτό θεωρείται εύκολο καθώς η υπόθεση έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν αναμονή της απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία είναι πιθανό να έρθει μετά την ανακοίνωση της αξιολόγησης της Τρόικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, οι Γάλλοι θεωρούν πιο πιθανό η αξιολόγηση της Τρόικα να είναι θετική για την Ελλάδα, πράγμα που θα απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η Credit Agricole φέρεται να υπολογίζει το αν είναι σκόπιμο να προχωρήσει τελικά στη μεταβίβαση λόγων των δυσμενών όρων που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ουσιαστικά, η Credit Agricole, αντί να κερδίσει από την πώληση, θα πρέπει να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Emporiki πριν την παραχωρήσει, και η τράπεζα που θα την αγοράσει αντί να πληρώσει θα «πληρωθεί». Πάντως στελέχη ελληνικών τραπεζών θεωρούν πιθανότερο να προχωρήσει η μεταβίβαση παρά να ακυρωθεί, καθώς η επένδυση της Credit στην Emporiki της έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα με απώλεια κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ