Οργισμένη αντίδραση της Bundesbank στην απόφαση του Ντράγκι για τα ομόλογα - iefimerida.gr

Οργισμένη αντίδραση της Bundesbank στην απόφαση του Ντράγκι για τα ομόλογα

Οργισμένη αντίδραση της Bundesbank στην απόφαση του Ντράγκι για τα ομόλογα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οξεία αντίδραση του πρόεδρου της Βundesbank, Γενς Βάιντμαν, προκάλεσε η απόφαση του Μάριο Μόντι για αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ο κ. Βάιντμαν κατήγγειλε το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων υποστήριζοντας ότι αγγίζει τα όρια της εκτύπωσης χρήματος προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κυβερνήσεις.

«Αν το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί οδηγεί σε καθυστέρηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των πολιτικών να επιλύσουν την κρίση», ανέφερε ο Βάιντμαν μέσω του εκπροσώπου του.

Ο πρόεδρος της Bndesbank είχε διαφωνήσει ευθύς εξαρχής με τον κ. Ντράγκι ενώ πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ που το καταψήφισε στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον Βάιντμαν η απόφαση της ΕΚΤ «εξαπλώνει σημαντικούς κινδύνους για τους φορολογούμενους διαφόρων χωρών, κάτι που μόνο τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις δικαιούνται να κάνουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ