Δικαστικοί: Μειώση των αποδοχών μας συνιστά «συνταγματική εκτροπή» - iefimerida.gr

Δικαστικοί: Μειώση των αποδοχών μας συνιστά «συνταγματική εκτροπή»

Δικαστικοί: Μειώσεις στις αποδοχές μας συνιστά «συνταγματική εκτροπή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδιέξοδη αποδείχθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των φορέων των δικαστικών λειτουργών, για τις περικοπές στην μισθοδοσία τους.

Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των δικαστικών, ο Γιάννης Στουρνάρας τους είπε πως οι νέες μισθολογικές μειώσεις θα κυμαίνονται σε ποσοστό 23%- 25% στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (δηλαδή, όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα), τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν ήδη υποστεί περικοπή των αποδοχών κατά 40%.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για «συνταγματική εκτροπή» σε περίπτωση που οι αποδοχές τους μειωθούν. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, το εάν θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και σε ποια μορφή, θα αποφασιστεί την Παρασκευή ή το Σάββατο κατά τις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τους.

Μεταξύ των μορφών κινητοποιήσεων που εξετάζονται είναι και η επιστροφή των δικογραφιών στα δικαστήρια. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι δικαστικοί αναμένεται να συναντηθούν την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ