Ο χαρισματικός Κλίντον στηρίζει Ομπάμα και πείθει - iefimerida.gr

Ο χαρισματικός Κλίντον στηρίζει Ομπάμα και πείθει

Ο χαρισματικός Κλίντον στηρίζει Ομπάμα και πείθει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδυνατισμένος και χαρισματικός ο Μπιλ Κλίντον εκφώνησε στο Συνέδριο των Δημοκρατικών την πρώτη πραγματικά πολιτική ομιλία της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα. Υπερασπίστηκε την Προεδρία του, ζήτησε την επανεκλογή του, ενθουσίασε και αναμένεται να επηρεάσει αποτελεσματικά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο δημόσιο κανάλι PBS ο δημοσιογράφος του New York Times Ντέιβιντ Μπρουκς, οπαδός των συντηρητικών, σχολίασε ως εξής: «Ο Μπιλ Κλίντον υπήρξε τρομερά αποτελεσματικός. Μίλησε για πολιτική και μόνο για πολιτική από την αρχή ως το τέλος. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία κανείς δεν είχε μιλήσει έτσι».

Στα τελευταία 52 χρόνια, υπολόγισε ο πρώην Πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος κατακτήθηκε επί 28 χρόνια από Ρεπουμπλικανούς και 24 χρόνια από Δημοκράτες προέδρους. Στα χρόνια αυτά οι Ρεπουμπλικάνοι δημιούργησαν μόνο 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενώ οι Δημοκράτες δημιούργησαν 42 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. «Το σχέδιο Ομπάμα είναι εκατό φορές καλύτερο» είπε ο Κλίντον απευθυνόμενος και στην κοινή γνώμη αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ο πρώην Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση-κλειδί του Ομπάμα για την κοινωνική ασφάλιση που καλύπτει πλέον πολύ περισσότερους αμερικανούς απ'ό,τι στο παρελθόν.

Ο Κλίντον ήταν πειστικός και όταν αναφέρθηκε στο έργο της προεδρίας Ομπάμα υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών, σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους που «βύθισαν τη χώρα στο απόλυτο χάος».

Οταν τελείωσε η ομιλία του, ο Μπάρακ Ομπάμα ανέβηκε στη σκηνή, οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και το πλήθος των οπαδών χειροκροτούσε όρθιο.

«Γιατί ο Ομπάμα χρειάζεται τον Κλίντον;» διερωτήθηκαν πριν την ομιλία δημοσιογράφοι σε όλο τον Τύπο. Με την εμφάνισή του ο Μπιλ Κλίντον κατάφερε να πείσει ότι παραμένει, από όλο το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ, ο «πιο αποτελεσματικός». Εκπροσωπεί με ένα μοναδικό τρόπο τη νοσταλγία της πολιτικής που αποπνέει ελπίδα και όχι οργή.

Ας σημειωθεί ότι τα μηνύματα στο twitter μετά την ομιλία Κλίντον έφτασαν τα 200.000, πολύ περισσότερα από αυτά της Μισέλ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ