Η κυβέρνηση ψάχνει πλειοψηφία για να διορίσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση ψάχνει πλειοψηφία για να διορίσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Η κυβέρνηση ψάχνει πλειοψηφία για να διορίσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κύριοι Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιάννης Εμίρης παρουσιάζονται σήμρα ενώπιον των μελών της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός τους, αντίστοιχα, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ερώτημα είναι πως θα ξεπεράσει η κυβέρνηση το σκόπελο της μη πλειοψηφίας των 2/3 καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώνουν αυτή την πλειοψηφία, δηλαδή των 10 από τους 15 βουλευτές της Επιτροπής, καθώς διαθέτουν μόλις 9 μέλη σε αυτή.

Το όλο θέμα προκύπτει διότι ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως πριν τον ορισμό της διοίκησης του Ταμείου η Επιτροπή ΔΕΚΟ διατυπώνει, με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, γνώμη για την καταλληλότητα των προσώπων που πρόκειται να επιλέγουν.

Πάντως αν η αντιπολίτευση αντίδρασει στην απόφαση της κυβέρνησης να περάσει τα δυο στελέχη με απλή πλειοψηφία των παρόντων πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ