Εικόνες κατοχής έξω απο τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Εικόνες κατοχής έξω απο τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνή και γκαζάκι για συσσίτιο έστησαν απελπισμένοι συνταξιούχοι, έξω απο τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βιώνουν.

Περικοπές στις συντάξεις, Ελλείψεις στα φάρμακα και σοβαρά προβλήματα που δημιουργόυνται από την κινητοποίηση των γιατρών του Οργανισμού, έχουν φτάσει τους ηλικιωμένους στα όριά τους και βρήκαν αυτό το τρόπο για να διαμαρτυρηθούν.

Αφού έστησαν ένα καζάνι σε μία φιάλη γκαζιού μαγείρεψαν και μοιράστηκαν το κατσαμάκι , έναν χυλό από καλαμποκάλευρο, που το έτρωγαν στην κατοχή.

Ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, εκθέτει την κατάσταση φανερά εξοργισμένος: «Είναι η πέμπτη φορά που μας κόβουν τις συντάξεις. Ήρθαμε σήμερα συμβολικά εδώ να κάνουμε αυτό το κατοχικό έδεσμα, γιατί εκεί μας οδηγούν. Φάρμακα μας κόβουν, συντάξεις μας κόβουν, γιατρούς δεν έχουμε, δεν πάει άλλο. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Το επόμενο βήμα είναι να μας αφαιρέσουν και τη ζωή μας. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι κόστος. Το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε, θεωρούν ότι ζούμε πολλά χρόνια και θέλουν να μας αφαιρέσουν και τη ζωή ακόμα»

Καταγγέλει επίσης και τη στάση του υπουργού Υγείας τονίζοντας ότι στην πρόσφατη συγκέντρωση των συνταξιούχων τους αποκάλεσε τραμπούκους και ψεύτες. «Να δείτε μόνο τι γίνεται το πρωί εδώ στον ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι πληρώνουν εξολοκλήρου για τα φάρμακα και έρχονται στον ΕΟΠΥΥ με τις αποδείξεις να πάρουν τα λεφτά τους. Σε 29 νομούς της χώρας δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους από την προηγούμενη φορά του Ιουνίου»

Όπως λένε, οι διαμαρτυρόμενοι, έχουν αγανακτήσει από την κατάσταση και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να μείνουν για αρκετές ώρες στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ