Γιακουμάτος: Περικοπές σε συντάξεις των 600 ευρώ δεν περνούν από τη Βουλή - iefimerida.gr

Γιακουμάτος: Περικοπές σε συντάξεις των 600 ευρώ δεν περνούν από τη Βουλή

Γιακκουμάτος: Η περικοπή σύνταξης 600 ευρώ δεν περνάει από τη Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις περικοπές συντάξεων των 600 εύρω έθεσε ως κόκκινη γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος τόνισε πως τέτοιες μειώσεις δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Παράλληλα όμως επεσήμανε πως όποια μείωση κι γίνει σε σύνταξη, μισθό ή οτιδήποτε, είναι μεγάλος, αβάσταχτος πόνος, με την ύφεση και με τη φτώχεια που υπάρχει σήμερα.

Ο κ.Γιακουμάτος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM τόνισε «Εγώ αυτό που ψηφίζω είναι να μην καταστραφεί η Ελλάδα, να σταθεί ο τόπος και να μην φτάσει στο πλιάτσικο, τη λεηλασία και τη δραχμή. Αυτό θα ψηφίσω. Ό, τι και να κοπεί, αιμορραγεί. Όποιο δάχτυλο και να κόψεις, πονάει. Όποια μείωση κι αν κάνεις σε σύνταξη, μισθό ή οτιδήποτε, είναι μεγάλος, αβάσταχτος πόνος, όπως έχουμε φτάσει με την ύφεση και με τη φτώχεια που υπάρχει σήμερα».

Σημείωσε δε πως το ζήτημα είναι τα μέτρα να έχουν κοινωνική δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε να πάρει η χώρα τη δόση των 31 δισ. ευρώ. «Όταν λέει παραδείγματος χάριν περικοπή στην αγροτική σύνταξη είναι κόκκινη γραμμή, είναι με αίμα. Δεν περνάει αυτή η γραμμή. Η περικοπή σύνταξης 600 ευρώ δεν περνάει από τη Βουλή. Αν σου πει, όμως, πως στα 1.000 ευρώ θα σου κάνει ένα 2%, δηλαδή ένα εικοσάρικο το μήνα, λες, ας το πιω το φαρμάκι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ