Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για άπορους μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για άπορους μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για άπορους μαθητές από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει φέτος στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης για άπορους μαθητές Β' και Γ' Λυκείου που θα προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι μαθητές, που θα επιλεγούν με βάση το οικογενειακό εισόδημα, θα διδάσκονται έκθεση, αρχαία ελληνικά, αρχές οικονομικής θεωρίας και οργάνωσης διοίκησης επιχειρήσεων.

Το εγχείρημα αυτό, τράβηξε την προσοχή και κινητοποίησε και άλλους Δήμους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Έτσι, το ενδεχόμενο να παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες εξετάζει και ο δήμος Νεάπολης–Συκεών, που ήδη αναζητά εθελοντές δασκάλους.

Επίσης, το Κίνημα Πολιτών στην Καλαμαριά, δημιούργησε δωρεάν φροντιστήριο, με τμήματα για μαθητές όλων των βαθμίδων και διάφορες θεματικές ενότητες, που θα περιλαμβάνει τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, εκμάθησης ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά), καθώς και εξωσχολικές δραστηριότητες για μαθητές Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία κ.λπ.)

Επίσης όπως αναφέρει η υπεύθυνη του Δικτύου Ανταλλαγής ΚοιΝο Ελένη Παπαθεοδοσίου, θα λειτουργήσουν και τμήματα σχεδίου, αλλά και οικονομίας για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ