Η ελληνική MENSA αναζητά τα «μεγάλα μυαλά» της χώρας - iefimerida.gr

Η ελληνική MENSA αναζητά τα «μεγάλα μυαλά» της χώρας

Η ελληνική MENSA αναζητά τα «μεγάλα μυαλά» της χώρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους εξυπνότερους ανθρώπους της Ελλάδας αναζητά η ελληνική Mensa, η οποία διεξάγει την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα τεστ IQ για άτομα άνω των δέκα ετών, στα πλαίσια μίας προσπάθειας αναγνώρισης και υποστήριξης της ανθρώπινης ευφυΐας.

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, με λέσχες σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να ενταχθεί κάποιος στη MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Το τεστ I.Q. εισαγωγής στη MENSA, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00 πμ το πρωΐ και στις 18:00 μμ το απόγευμα (η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη) και με κόστος συμμετοχής 30 € (για φοιτητές και μαθητές 20 €). Η διαδικασία θα γίνει στο Ξενοδοχείο «PHILIPPOS», το οποίο βρίσκεται πίσω από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην οδό Μητσαίων 3.

Στο τεστ μπορούν να λάβουν μέρος όσα άτομα έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι συμμετέχοντες που είναι κάτω των 18 ετών, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Για τη συμμετοχή δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν απαιτεί εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ