Νέο κβαντικό τσιπ θα φέρει τα πάνω κάτω σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές - iefimerida.gr

Νέο κβαντικό τσιπ θα φέρει τα πάνω κάτω σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές

Νέο κβαντικό τσιπ θα φέρει τα πάνω κάτω σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο τεχνολογικό άλμα έκανε μία διεθνής ερευνητική ομάδα, η οποία έχει ξεκινήσει τις μελέτες για την δημιουργία ενός κβαντικού ολοκληρωμένου κυκλώματος (τσιπ), το οποίο θα εξασφαλίζει ασφαλείς επικοινωνίες στα κινητά και γρήγορους υπολογιστές, ενώ θα προστατεύει τις συσκευές απο τους χάκερ προσφέροντας δυνατότητες σαφώς ανώτερες από τις ήδη υπάρχουσες.

Αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης στο Αμπερντίν της Σκωτίας ,από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που ηγούνται της έρευνας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το νέο τσιπ θα κάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές άτρωτες στους χάκερ και έτσι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των χρηστών με τράπεζες και γενικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διεξάγεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η κβαντική τεχνολογία, ανέκαθεν αποτελούσε ένα άπιαστο όνειρο για τους επιστήμονες σ όλο τον κόσμο, όμως τώρα μοιάζει να πλησιάζει στην πραγματοποίησή του. Το νέο επαναστατικό κβαντικό τσιπ είναι φτιαγμένο από πυρίτιο (το οποίο του παρέχει συμβατότητα με τα υπάρχοντα εξαρτήματα) χρησιμοποιεί τα σωματίδια του φωτός (φωτόνια) και είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από τα ήδη υπάρχοντα και μελλοντικά οι επιστήμονες προβλέπουν τη μαζική παραγωγή και αξιοποίησή του σε εμπορικά προϊόντα.

Για τη δημιουργία του κβαντικού τσιπ, εκτός από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, έχουν συνεργαστεί το σκοτσέζικο πανεπιστήμιο Χέριο-Βάτ, το ολλανδικό πανεπιστήμιο Ντελφτ και τρεις εταιρίες ηλεκτρονικών παγκοσμίου φήμης (η ιαπωνική Toshiba, η φινλανδική Nokia και η βρετανική Oclaro).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ