Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί - Σε αδιέξοδο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί - Σε αδιέξοδο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται, μετά από το αδιέξοδο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με τους φαρμακοποιούς, η άρση της πίστωσης για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, άρα οι τελευταίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν για τα φάρμακά τους.

Ετσι, μετά τη συζήτηση που διήρκεσε 3,5 ώρες δεν βρέθηκε η χρυσή τομή καθώς, όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί δεν έλαβαν σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Ο κ. Σαλμάς ζήτησε να ζητήσει να δοθεί χρονική πίστωση από όλους στο θέμα της αποπληρωμής από 77 έως 90 ημέρες. Δηλαδή οι φαρμακοβιομηχανίες να ζητούν τα χρήματά τους σε 77 μέρες από τις φαρμακαποθήκες για τα σκευάσματα και αντίστοιχα οι φαρμακαποθήκες να ζητούν τότε τα χρήματά τους από τους φαρμακοποιούς που σήμερα πληρώνουν ακόμη και τοις μετρητοίς .

Ωστόσο, καμία πλευρά δεν πείσθηκε. Οι φαρμακοποιοί όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ και οι φαρμακοβιομήχανοι θα συνεχίσουν επίσης να διεκδικούν τα οφειλόμενα.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από σήμερα θα αρχίσει η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ