Τους επτά άξονες ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Τους επτά άξονες ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Βενιζέλος

Ελληνικός λαός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φόντο τον ανανεωμένο και τρισδιάστατο ήλιο ο οποίος πλέον έχει επτά αντί για εννέα ακτίνες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τους επτά άξονες πολιτικής του κόμματος, στην εκδήλωση για τα 38α γενέθλια του κινήματος.

Οι επτά ακτίνες συμβολίζουν και τους επτά άξονες ως «βάση για την ανασύσταση της παράταξης», σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως στόχος του είναι να δώσει την διαβεβαίωση στον λαό «ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο».

Παράλληλα σημείωσε ότι «αυτό το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνοδεύεται από δυο αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων που μπορούν να ανασχέσoυν την ύφεση και να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έστω από το 2014».

Στην συνέχεια ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως το κόμμα του προτείνει ως διαπραγματευτικό πλαίσιο «ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, αλλά και ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας - στο πλαίσιο της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, χωρίς την περιβόητη πρόσθετη χρηματοδότηση - προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια».

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος είπε πως πριν διασφαλιστούν αυτά τα ελάχιστα και θεμελιώδη, «ούτε στην Βουλή μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη γραμμή, ούτε τον ελληνικό λαό να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων και ότι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται σε ορατό χρόνο».

Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε μάλιστα «παράδοξο» το γεγονός ότι όσο το κόμμα του σήκωνε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης μόνο του, έβλεπε αριστερούς και δεξιούς όλων των αποχρώσεων «και βέβαια σημερινούς εταίρους» να του ασκούν έντονη κριτική.

«Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ηχηρές ήταν πάντως οι απουσίες από την εκδήλωση, καθώς κορυφαία στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν παρευρέθηκαν.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κίμων Κουλούρης, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Ρέππας, Νίκος Αθανασάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νάσος Αλευράς, Παρασκευάς Αυγερινός, Κώστας Γείτονας, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Γιώργος Λιάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Πύρρος Δήμας, Γιάννης Σουλαδάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Μιχάλης Νεονάκης, Σπύρος Μερκούρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Σωκράτης Ξυνίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Αθανάσιος Τσούρας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Πέτρος Λάμπρου, Χρήστος Ροκόφυλλος, Σ. Κωστόπουλος, Γιώργος Ρωμαίος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ