Η Τρόικα ζητά κι άλλες αλλαγές στις αποζημιώσεις και τα ωράρια - iefimerida.gr

Η Τρόικα ζητά κι άλλες αλλαγές στις αποζημιώσεις και τα ωράρια

Η Τρόικα ζητά κι άλλες αλλαγές στις αποζημιώσεις και τα ωράρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η Τρόικα πιέζει για δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις επιβεβαίωσε το υπουργείο Εργασίας μέσω άτυπου ενημερωτικού σημειώματος, τονίζοντας, ωστόσο, από την πλευρά του, ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την οποιαδήποτε «συζήτηση επ΄αυτών» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με το σημείωμα του υπουργείου Εργασίας, οι προτάσεις του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα, εστάλησαν με e-mail στο υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενό του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι το e-mail περιλαμβάνει διάφορα θέματα και προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, όπως μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα και άλλα, τα οποία, έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση. «Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας», σημειώνει το υπουργείο.

Εκτός από αυτά, όμως, περιλαμβάνονται και άλλα θέματα (όπως αποζημιώσεις απολύσεων, ωράριο, πενθήμερο ) που έχουν τεθεί, κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά, για τα οποία η κυβέρνηση τονίζει ότι «δεν θεωρούμε σήμερα αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, το υπουργείο θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών με την Τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενδεχομένως και την Τρίτη, το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα αναμένεται να ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με υπηρεσιακούς παράγοντες τού υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ