Σαμαράς σε Ιερώνυμο: Δεν θα περικοπούν οι μισθοί των κληρικών - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Ιερώνυμο: Δεν θα περικοπούν οι μισθοί των κληρικών

Σαμαράς σε Ιερώνυμο: Δεν θα περικοπούν οι μισθοί των κληρικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση πως δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών, έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Ιερώνυμος έθεσε το αίτημα στον πρωθυπουργό, να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία, προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο εκκλησιαστικής πρόνοιας για να κατευθύνονται εκεί οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ