Το συγκινητικό μήνυμα του Στίβεν Χόκινγκ για τους Παραολυμπιακούς - iefimerida.gr

Το συγκινητικό μήνυμα του Στίβεν Χόκινγκ για τους Παραολυμπιακούς

Το συγκινητικό μήνυμα του Στίβεν Χόκινγκ για τους Παραολυμπιακούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα εμπνευσμένο μήνυμα προς τους αθλητές άνοιξε την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Στίβεν Χόκινγκ, ο μεγαλύτερος εν ζωή Βρετανός επιστήμονας και «διασημότερος ανάπηρος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη», όπως τον χαρακτήρισαν οι διοργανωτές.

«Ζούμε σε ένα Σύμπαν που κυβερνάται από λογικούς κανόνες τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε. Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθήστε να κατανοήσετε ό,τι βλέπετε και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει, γίνετε περίεργοι. Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι λαχταρούσαν να κατανοήσουν την υποκείμενη τάξη του Κόσμου. Γιατί έχει την μορφή που έχει, γιατί υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων στους 80.000 θεατές ο Χόκινγκ.

Ο αστροφυσικός, ο οποίος καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος, είχε το ρόλο αφηγητή στην κεντρική ιστορία της τελετής έναρξης που ήταν εμπνευσμένη από την «Καταιγίδα» του Σέξπιρ, οδηγώντας τους θεατές σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το μπιγκ μπανγκ και έφτασε στο Διαφωτισμό και τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ