Αυτές είναι οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος

Αυτές είναι οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις τελείωσαν, οι βάσεις βγήκαν και πλέον όλα τα μέσα έχουν επικεντρωθεί στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις προτιμήσεις των μαθητών και πόσο άλλαξαν σε σχέση με πέρσι.

Φέτος λοιπόν, οι σχολές που βρέθηκαν στις πρώτες προτιμήσεις των μαθητών, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρσι είναι τα τμήματα Νομικής, Ιατρικής και Ψυχολογίας, ενώ μείωση παρατηρήθηκε κυρίως στα Παιδαγωγικά τμήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, τοπ των προτιμήσεων φέτος ήταν η Νομική Αθήνας με 2.631, δεύτερη έρχεται η Ιατρική Αθήνας με 1.863 και ακολουθεί η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ με 1.840. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση των θέσεων κατά 50%, εξηγεί την κατακόρυφη άνοδο των βάσεων στις σχολές αυτές.

Στις Αστυνομικές Σχολές, δεν παρατηρήθηκε αύξηση στις προτιμήσεις, όπως αναμενόταν, ωστόσο το Τμήμα Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας παρέμεινε στις πρώτες προτιμήσεις με μικρή διαφορά απο πέρσι (1.161 υποψήφιοι έναντι των 1.158 πέρυσι), ενώ στη Σχολή Αστυφυλάκων σημειώθηκε μείωση στις προτιμήσεις των υποψηφίων από 1.048 σε 806. Μεγάλη προτίμηση έδειξαν επίσης οι μαθητές και στις Στρατιωτικές Σχολές, όπως Ευελπίδων και Ικάρων.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με πέρσι, όπως αναφέρεται στο Έθνος, σημείωσαν οι Νομικές σχολές. Η Νομική Αθήνας ήταν στην κορυφή του μηχανογραφικού δελτίου 2.631 υποψηφίων 2.173 την περσινή χρονιά, ενώ η αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης είχε 1.694 υποψήφιους από 1.304 που είχε πέρσι.

Μεγάλη πτώση, από την άλλη, παρατηρήθηκε στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Το τμήμα της Θεσσαλονίκης δηλώθηκε πρώτο από 959 άτομα, όταν πέρυσι είχε δηλωθεί από 1.433, ενώ αυτό της Αθήνας είχε 1.156 υποψήφιους από 1.335 που είχε το 2011.

Το Τρίτο Επιστημονικό πεδίο είχε επίσης μεγάλη ζήτηση. Ενδεικτικά η Ιατρική Αθήνας επιλέχθηκε από 1.863 αριστούχους έναντι 1.475 πέρυσι, ενώ η σχολή της Θεσσαλονίκης από 1.139 έναντι 869 το 2011. Περισσότερες πρώτες προτιμήσεις παρατηρήθηκαν και στα κεντρικά τμήματα της Βιολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Αύξηση παρουσίασαν και οι Γεωπονικές Σχολές και τα Τμήματα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα. Μεγαλύτερος ήταν, επίσης, ο αριθμός υποψηφίων που διάλεξε παραϊατρικά επαγγέλματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ