Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα ξεσπάσει ευρωπαϊκό ντόμινο ανεργίας - iefimerida.gr

Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα ξεσπάσει ευρωπαϊκό ντόμινο ανεργίας

Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα ξεσπάσει ευρωπαϊκό ντόμινο ανεργίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη θα σκαρφαλώσουν οι δείκτες της ανεργίας σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης σε περίπτωση που η Ελλάδας βγει από το ευρώ. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας -ILO- σε μελέτη της επισημαίνει πως οι συνέπειες θα είναι δραματικές για τον ευρωπαϊκό Νότο.

«Ο μέσος όρος της ανεργίας θα ανέβαινε στο 13% στις 17 χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ILO, Έκεχαρντ Ερνστ, σε δηλώσεις του στην Süddeutsche Zeitung. Παράλληλα προσθέτει ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δεχόταν πλήγμα και η απασχόληση στη Γερμανία, αφού δεν θα έμενε αλώβητη.

Την ίδια στιγμή υποστηρίζει πως το γενικό ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία θα σκαρφαλώσει το 2014 στο 27,7% και την ανεργία στους νέους στο 51,3%.Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις, το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία θα έφτανε το 2014 το 11,3% (σήμερα 6,8%). Στη Γαλλία η ανεργία θα διαμορφωνόταν στο 17%, ενώ στην Ισπανία θα άγγιζε το 37%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ