Αρβανιτόπουλος: Ελεγχος στη διαχείριση του ΑΠΘ μέχρι και στο τελευταίο ευρώ - iefimerida.gr

Αρβανιτόπουλος: Ελεγχος στη διαχείριση του ΑΠΘ μέχρι και στο τελευταίο ευρώ

Αρβανιτόπουλος: Έλεγχος στη διαχείριση μέχρι και του τελευταίου ευρώ στο ΑΠΘ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεσος και ενδελεχής θα είναι ο έλεγχος που θα ασκηθεί για τη διαχείριση που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίωρης συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του Πανεπιστημίου, ο κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος, που ήδη διεξάγεται».

«Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, απέρριψε ως αβάσιμες της πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για το θέμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ