Ρέσλερ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το τι νόμισμα θέλει να έχει - iefimerida.gr

Ρέσλερ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το τι νόμισμα θέλει να έχει

Ρέσλερ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως το μέλλον της Ελλάδας και δη το νόμισμα θα έχει, είναι αποκλειστικά στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

«Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», είπε ο κ. Ρέσλερ.

Στην συνέχεια τόνισε πως ό,τι έχει πει μέχρι στιγμής για την χώρα μας και την κρίση, εξακολουθούν να ισχύουν. «Μια έξοδος έχει πάψει πλέον να τρομάζει» είπε.

Παράλληλα χαρακτήρισε βίαιες και ανεύθυνες τις επιθέσεις ορισμένων στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών στην χώρα μας ενώ επεσήμανε ότι «θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον τόσο ζωτικό ζήτημα».

«Οι κανόνες στην Ευρώπη πρέπει να τηρούνται» συμπλήρωσε ο αντικαγκελάριος αναφερόμενος στο εάν θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα και παράλληλα παρέπεμψε στην έκθεση της Τρόικα. «Όποιος αναλαμβάνει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Όποιος παραβαίνει τις υποσχέσεις του, δεν θα λάβει άλλα χρήματα» είπε.

Μεταξύ άλλων είπε πως κατανοεί τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διερωτήθηκε εάν ορισμένες δηλώσεις γίνονται συνειδητά ή από ανοησία και τις αποδίδει σε συναισθηματική φόρτιση.

«Φυσικά, η διαδικασία μεταβολής έχει πάντα και άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Ας θυμηθούμε ότι κατά την εφαρμογή της "Ατζέντα 2010" ζήσαμε στην Γερμανία ταραγμένους καιρούς. Στην Ελλάδα οι αναγκαίες απαιτήσεις είναι πολύ εκτενέστερες από την μεταρρύθμιση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αλλά παρόλη την συναισθηματική φόρτιση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την πίεση από την ελληνική κυβέρνηση. Οι υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια», κατέληξε ο κ. Ρέσλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ