Spiegel: Οι όροι του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας θα χαλαρώσουν - iefimerida.gr

Spiegel: Οι όροι του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας θα χαλαρώσουν

Spiegel: Οι όροι του πακέτου της Ελλάδας θα χαλαρώσουν στο επόμενο διάστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή είναι η κριτική που δέχεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς που έχει κάνει, από τον οικονομικό αρθρογράφο του Spiegel, Βόλφγκανγκ Μουνχάου, ο οποίος υποστηρίζει πως Γερμανίδα ηγέτης έχει βάλει την χώρα στην γωνία.

Ο Μουνχάου τονίζει πως η Γερμανία έχει γίνει «εκβιάσιμη», ενώ οι χειρισμοί της καγκελαρίου έχουν φέρει την χώρα στην γωνία, με το αποτέλεσμα να είναι ότι «ο κόσμος έχει δει την μπλόφα της και υφίσταται τις συνέπειες».

Ο αρθρογράφος μάλιστα, σύμφωνα με το euro2day.gr προκρίνει πως εάν αποτύχουν οι προσπάθειες για να βγει η Ευρωζώνη από την κρίση, οι Γερμανοί θα υποφέρουν πολύ περισσότερο από τους Ιταλούς.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Μουνχάου λέει πως η Άνγκελα Μέρκελ διατηρεί την σκληρή της στάση κατά της χώρας μας. Ωστόσο ο ίδιος σχολιάζει την δήλωσή της πως «ματώνει η καρδιά της με τις περικοπές των Ελλήνων», δίνει μία διαφορετική νότα στην αντιμετώπιση της χώρα μας.

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος του Spiegel θεωρεί πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα υπάρξει «χαλάρωση των όρων του πακέτου για την Ελλάδα». Ωστόσο αυτή η χαλάρωση δεν θα είναι όσο μεγάλη επιθυμεί η χώρα μας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς επίσημο τρίτο πακέτο για την Αθήνα. Η χρηματοδότηση αυτή θα έρθει μέσω της επιμήκυνσης, της μείωσης των επιτοκίων, «με άλλα λόγια, με κόλπα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ